TOSKANA U APRILU 1. 4 – 6. 4. 2020.

 1. Dan LAZAREVAC– HRVATSKA – SLOVENIJA
  Polazak oko 15h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
 2. Dan BOLONjA – MONTECATINI TERME
  Prepodnevna vožnja kroz severnu Italiju, preko pokrajini Friuli Venecia Đulija i Veneto, ka regiji Emilija Romanja čiji je glavni grad BOLONJA. Po dolasku u Bolonju sledi obilazak grada: trg Mađore, Neptunova fontana, Bazilika San Petronio, Univerzitet – jedan od najstarijih u Evropi, datira iz davne 1088. godine, tornjevi Gerasenda i Asineli… Slobodno vreme za ručak. Polazak ka Montekatini Termama. Po dolasku, smeštaj u hotel. Noćenje.
 3. Dan MONTECATINI TERME – FIRENCA – MONTECATINI TERME
  Doručak. Posle doručka fakultativna celodnevna poseta FIRENCI. Po dolasku u prestonicu Toskane obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice („Santa Maria del Fiore“), Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse), Stara palata („Palazzo Vecchio“)… Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela… Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.
 4. Dan MONTECATINI T. – SIJENA – SAN ĐIMINjANO – MONTECATINI T.
  Doručak. Posle doručka celodnevni fakultativni izlet do Sijene i San Điminjana, dva mesta koja se nalaze u srcu Toskane. Po dolasku u SIJENU sledi obilazag grada čiji se veći deo nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Tu su “Piazza del Campo”, mesto na kome se održava čuvena konjička trka “Palio” i glavno okupljalište Seneza, trg Salimbeni, Katedrala, crkva Sv. Domenika… Slobodno vreme. Nastavak puta ka SAN ĐIMINjANU, gradu poznatom po brojnim tornjevima koji su sačuvani još iz srednjeg veka. Po dolasku sledi upoznavanje sa gradskim znamenitostima i slobodno vreme za ručak ili degustaciju jednog od najboljih sladoleda na svetu. Povratak u Montkatini Terme. Noćenje.
 5. Dan MONTECATINI TERME – CINQUE TERRE
  Doručak. Posle doručka odjava iz hotela i slobodno vreme u Montekatiniju ili fakultativni odlazak do jednog od najlepšijih delova čitave Italije, “Cinque Terre”. Odlazak autobusom do luke LA SPECIJA, odakle će se koristiti lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sastavu nacionalnog parka „Cinque Terre“ u Ligurijskoj provinciji La Specija. Cinque Terre sačinjavaju sledeća seoca: MONTEROSA AL MARE nalazi se u sredini malog zaliva sa kućama u obliku kula. VERNACA je izgrađena na uzvišenju oko crkve Svete Margarite Antiohijske iz XIII veka izgrađene u stilu ligurijske gotike. KORNILjA se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima oko 300 stanovnika. MANAROLA je izgrađena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenco iz XIV veka. RIOMAĐORE, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika, leži duž potoka Mađore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak sela i zadržavanje je individualno, a svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. U večernjim časovima polazak iz La Specije ka Montekatini Termama i dalje ka Srbiji.
 6. Dan LAZAREVAC
  Noćna vožnja preko Toskane, Emilja Romanje, Veneta… i dalje preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u prepodnevnim časovima u Srbiju, vožnja do Lazarevca. Kraj putovanja. CENA: 149€ NA 5 RATA
  CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
  • Prevoz visokopodnim autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom/grejanjem, TV-om i audio opremom), • Smeštaj u Montekatini Termama, u hotelu sa 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom, • Troškove organizacije i vođenja aranžmana, • Usluge licenciranog turističkog vodiča.
  CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: • Fakultativni izleti: ➢ FIRENCA 25€/ deca 15€, ➢ SIJENA I SAN ĐIMINJANO 30€/ deca 25€, ➢ “CINQUE TERRE” 35€/ deca 30€. • Putničko zdravstveno osiguranje (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6€ u dinarskoj protivvrednosti), • Gradsku taksu u Montekatiniju (po osobi, po danu iznosi 1€, ukupno 3€, plaća se na recepciji hotela), • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €, • Individualne troškove.
 • Organizator putovanja je Turistička agencija „Galileo Tours“, licenca OTP br.59/2015. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih.
 • Cenovnik za program “Toskana u maju” (autobus, 6 dana) br. 1. od 08.11.2019.