MANASTIR RAVANICA – “ĐAVOLjA VAROŠ” – PROLOM BANJA – KURŠUMLIJA
Polazak iz Beograda oko 6h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje). Putovanje do manastira Ravanica, zadužbine Kneza Lazara., sazidanog u XIV veku. Sa svojim brojnim ukrasima i freskama, tipičan je predstavnik moravske škole. U manastiru se čuvaju mošti Svetog kneza Lazara, koje su posle viševekovnog lutanja vraćene na mesto gde je sveti knez želeo da nađu mir. Nakon obilaska nastavak putovanja ka “srpskoj Kapadokiji”, tj. “Ðavoljoj Varoši”, koja se nalazi na planini Radan. Atraktivnost Đavolje varoši leži u pojavi bizarnih oblika reljefa koji predstavljaju prirodnu retkost evropskog i svetskog značaja. Po dolasku, penjanje na Đavolju varoš i obilazak u trajanju od oko 2 sata. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska Ðavolje varoši odlazak u Prolom Banju. Fakultativno ručk u “Etno krčmi”. Na jednoj od omiljenih staza za šetnju, uz samu Prolomsku reku, nalazi se “Etno kučma” sa postavkom seoskog domaćinstva sa početka prošlog veka i restoran sa specijalitetima pripremljenim ispod sača: jagnjetina i teletina, pita „rednica“, kupus, pasulj prebranac… U ponudi su i hleb iz crepulje, domaći sir i kajmak, domaći sitni kolači i ostali specijaliteti karakteristični za ovaj deo Srbije. Nastavak putovanja ka Kuršumiliji i obilazak manastira Sv. Bogorodice i Sv. Nikole iz 1165 god, zadužbine Stefana Nemanje. Manastir Sv. Nikole je najstarija zadužbina Stefana Nemanje i predstavlja jedan od najstarijih spomenika monumentalne srednjovekovne arhitekture u Srbiji. Manastir Presvete Bogorodice (u ruševinama) se nalazi na ušću Kosanice u Toplicu, 800 metara nizvodno od manastira Sv. Nikole. Nakon obilaska polazak za Beograd. Dolazak u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja.
CENA: 2.490 din.
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:  Prevoz visokopodnim autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom/grejanjem, TV-om i audio opremom),  Troškove organizacije i vođenja aranžmana,  Usluge licenciranog turističkog vodiča.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 Ulaznica za “Đavolju varoš” – 350.00 din,
 Fakultativni ručak u restoranu “Etno krčma”,
 Individualne troškove.

  • Organizator putovanja je Turistička agencija „Galileo Tours“, licenca OTP br.59/2015. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 30 prijavljenih.
  • Cenovnik za program “Srpska Kapadokija” (autobus) br. 1. od 30.08.2020.