Detalji putovanja

Firenca – Sijena – San Điminjano – Piza – Luka – Bolonja 22. 3 – 27. 3. 2023.

1. Dan BEOGRAD – HRVATSKA – SLOVENIJA
Polazak oko 16h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato 2 dana pred putovanje, organizator šalje SMS poruku svim putnicima sa detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. Dan BOLONjA – MONTECATINI TERME
Prepodnevna vožnja kroz severnu Italiju, kroz pokrajne Friuli Venecia Đulija i Veneto, ka regiji Emilija Romanja čiji je glavni grad BOLONJA. Po dolasku u Bolonju sledi obilazak grada: trg Mađore, Neptunova fontana, Bazilika San Petronio, Univerzitet – jedan od najstarijih u Evropi, datira iz davne 1088. godine, tornjevi Gerasenda i Asineli... Slobodno vreme. Polazak ka Montekatini Termama. Po dolasku, smeštaj u hotel. Noćenje.

3. Dan SIJENA – SAN ĐIMINjANO
Doručak. Posle doručka celodnevni fakultativni izlet do Sijene i San Điminjana, dva vrlo interesantna i živopisna mesta koja se nalaze u srcu Toskane. Po dolasku u SIJENU sledi obilazag grada čiji se veći deo nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Tu se nalaze “Piazza del Campo”, mesto na kome se održava čuvena konjička trka Palio i glavno okupljalište Seneza, trg Salimbeni, Katedrala, crkva Sv. Domenika... Po završenom obilasku, sledi slobodno vreme. Nastavak puta ka SAN ĐIMINjANU, gradu poznatom po brojnim tornjevima koji su sačuvani još iz perioda srednjeg veka. Po dolasku sledi upoznavanje sa gradskim znamenitostima i slobodno vreme za ručak ili degustaciju jednog od najboljih sladoleda na svetu. Povratak u Montkatini Terme. Noćenje.

4. Dan PIZA – LUKA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u druga dva poznata mesta Toskane, Pizu i Luku. Po dolasku u PIZU planiran je obilazak jednog od najpoznatijih trgova čitave Evrope, u pitanju je “Trg čuda”, sa krstionicom Sv. Jovana Krstitelja, katedralom i naravno “krivim tornjem” (“torre pendente”). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska Pize, sledi upoznavanje sa još jednim skrivenim draguljem Toskane, u pitanju je grdać LUKA: trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme do povratka u Montecatini. Povratak u Montekatini u popodnevnim časovima. Noćenje.

5. Dan FIRENCA
Doručak. Posle doručka odjava iz hotela i slobodno vreme u Montekatiniju ili fakultativna celodnevna poseta FIRENCI. Po dolasku u prestonicu Toskane sledi obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice („Santa Maria del Fiore“), Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse), Stara palata („Palazzo Vecchio“)... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela... Slobodno vreme. Povrtak u Montekatini i polazak za Srbiju.

6. Dan MONTECATINI TERME – BEOGRAD
Noćna vožnja preko Toskane, Emilja Romanje, Veneta... i dalje preko Slovenije i Hrvatske. Dolazak u prepodnevnim časovima u Srbiju, vožnja do Beograda. Kraj programa. PLAĆANJE NA 5 RATA
Polazak:
Beograd
Odredište:
Toskana, Italija

Plan putovanja

Odredište

Coordinates of this location not found
Tab Item Content

Mesta koja ćete posetiti

U cenu je uključeno

Profesionalni vodič
Prevoz

Fakultative

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 •  Prevoz visokopodnim autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom/grejanjem, TV-om i audio opremom),
 • Smeštaj u Montekatini Termama, u hotelu sa 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom,
 • Obilazak Bolonje prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča,
 • Troškove organizacije i vođenja aranžmana,
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativni izleti:
  FIRENCA 30 odrasli / 15€ deca do 12. godina,

  SIJENA I SAN ĐIMINJANO 30€ odrasli / 15€ deca do 12. godina,

  PIZA I LUKA 25 odrasli / 15€ deca do 12. godina.

 • Putničko zdravstveno osiguranje bez COVID-a (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 8€ u dinarskoj protivvrednosti) ili sa COVID-om (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 12€ u dinarskoj protivvrednosti)
 • Boravišnu taksu u Montekatiniju (po osobi, po danu iznosi 1€ za hotele sa 3* i 1.6€ za hotele sa 4*, plaća se na recepciji hotela),
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 50€,
 • Individualne troškove.

NAPOMENA:

Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih lokaliteta/destinacija, nastalih zbog objektivnih okolnosti,
g
užvi u saobraćaju, promene radnog vremena objekta koji se obilaze i drugih nepredviđenih okolnosti.

USLOVI OTKAZIVANJA:

Do 30 dana pred put moguć otkaz uz povraćaj novca ili promena termina izleta, posle toga moguć otkaz samo uz validnu medicinsku dokumentaciju ili uz zamenu putnika, u protivnom se zaračunavaju storno troškovi, i to:
1.
Od 29 - 15 dana agencija zadržava 30% od cene aranžmana.

2. Od 14 - 3 dana agencija zadržava 80% od cene aranžmana.

3. Manje od tri dana pred put agencija zadržava 100% od cene aranžmana.

- Organizator putovanja je Turistička agencija „Galileo Tours (OTP78/2022). Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja
organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih.

- Cenovnik za program “
Proleće u Toskani” (autobus, 6 dana) br. 1. od 19.1.2023.

Play Video

Proleće u Toskani

Od €179

Destinacija: Toskana, Italija
Trajanje: 6 dana dana
Prevoz: Autobus

Prednosti prilikom rezervisanja

Birate datum polaska

Sami možete izabrati kada želite da putujete

24/7 podrška

Kontaktirajte nas u svako doba putem sajta ili chata.

Izaberite putovanje po vašoj želji

U svakom trenutku možete rezervisati drugo putovanje!

Preporučena putovanja

Ukoliko vam se ovo putovanje ne dopada, pogledajte našu selekciju aktuelnih ponuda!

toskana featured
Od €179
3 – 27. 3. 2023.
6 dana dana
f475765f5a45521f89e6ba580e72ea32
Od €139
29.03-03.04.2023.
3 noći dana
atc_thumb_dbe4cb9b65623b45e4217e400f7b4c83aa701152
Od €139
6 dana dana